Workshop paarden coaching voor ouders

Mediators Collectief

 

Op het moment dat je samen ouders wordt, komt er gelijk een heleboel verantwoordelijkheid op je af. Een taak die je zo goed mogelijk wilt  vervullen, want je gunt jouw kinderen alles. Ouder zijn geeft  veel voldoening, veel liefde en heel veel mooie momenten. Toch is het soms ook heel lastig om die ouder te zijn die je zo  graag zou willen zijn.

De twijfel van “doe je het wel goed” zal geregeld voorbij komen. En er komen situaties met je kinderen op je pad waar je tegen aan loopt en anders gaan dan verwacht.   Lig je wel op één lijn met elkaar? En zo niet, waarom eigenlijk niet? Hoe los je dat dan samen op? En hoe reageren de kinderen daar dan weer op? Allemaal vragen, die binnen ieder gezin weleens spelen en invloed hebben op jouw functioneren als ouder.

De workshop Paardencoaching voor (gescheiden) ouders leert je, met behulp van het paard, inzicht te krijgen in wat je doet en waarom je doet wat je doet. Het helpt je om die ouder te zijn die je graag wilt zijn voor je kinderen en dat in een vrij kort tijdsbestek. Het is een krachtig leerinstrument en krijgt ook steeds meer erkenning en waardering.

Waaruit bestaat de workshop;

Het begint met een korte vragenlijst die je vooraf thuis invult en instuurt.

Daarna kom je samen (of alleen) voor de ontmoeting bij het paard. We beginnen met een korte intake en gaan dan  met behulp van het paard aan het werk. Dit gebeurt in een veilige ruimte  vanaf de grond. Je gaat (ook hier weer alleen of samen) een aantal eenvoudige oefeningen doen die inzicht geven in wat je doet en waarom je doet wat je doet. Je gaat niet op het paard zitten en de oefeningen zijn niet met het paard. Het paard is een vrij element in die veilige ruimte. Daarna drinken we een kop koffie of thee en volgt de nabespreking. Al met al zal het anderhalf uur duren.

Wat levert het je op? Inzicht in jezelf, inzicht in jezelf als ouder en samen als ouders, waardoor je praktische zaken met je kinderen anders kunt gaan aanpakken en beleven.

Interesse? Ik ben bereikbaar onder telefoonnummer 06-23-7777 82 of stuur een mail naar jolanda@mediation-eengoedgesprek.nl